Enerjisa Üretim olarak ülkemize her yönden katkı sunmak adına sosyal sorumluluk projelerimizin sayısını ve kapsamını sürekli genişletiyoruz. Bu doğrultuda ‘’Enerjimiz Basketbol’’ diyerek Türkiye'nin dört bir yanındaki genç basketbol tutkunlarına da heyecan dolu deneyimler sunuyoruz. Gençlerin yeteneklerini keşfetmesi ve geleceğe daha sağlam adımlar atmaları için Güler Legacy iş birliğiyle ülkemizin farklı şehirlerinde basketbol kampları gerçekleştiriyoruz.

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat) 2019 yılı verileri, Avrupa ülkeleri içerisinde en az spor yapan ülkenin Türkiye olduğunu ortaya koyuyor. Yapılan araştırmaya göre, Avrupa Birliği ülkelerinde spor yapmayanların oranı yüzde 47 iken bu oran Türkiye için yüzde 88 olarak açıklanıyor. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2023 yıl sonu rakamlarına göre ise ülkemizdeki toplam nüfusun 12 milyon 872 bin 39'unu, yani yaklaşık yüzde 15’ini 15 ila 24 yaş arası gençler oluşturuyor. Ancak 2022 yılına ait bir araştırma, bu yoğun genç nüfus oranına karşılık vatandaşların sadece yüzde 4,8’inin düzenli olarak bir spor dalıyla ilgilendiğini gösteriyor.

Enerjisa Üretim olarak Türkiye’deki gençleri sporla tanıştırmak ve yeni yetenekleri ülkemize kazandırmak için Güler Legacy ile birlikte 2019 yılından bu yana basketbol kampları düzenliyoruz. Bugüne dek 2 binden fazla çocuğa eğitim vermenin gururunu yaşıyoruz.

basketbol-kampi-1

1. Enerjisa Üretim x Güler Legacy Basketbol Kampı Projesi

Enerjisa Üretim olarak Güler Legacy ortaklığında yürüttüğümüz basketbol kampı eğitimleri, kız ve erkek çocuklarını sporla tanıştırmayı ve çocuklara hem fiziksel hem de sosyal açıdan yeni kazanımlar edindirmeyi amaçlayan uzun vadeli bir sosyal sorumluluk çalışmasıdır. Basketbolun ülkemizdeki en büyük destekçilerinden biri olan Güler Legacy iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz basketbol kampları, dört yılı aşkın süredir Türkiye’nin farklı illerindeki çocukları sporla buluşturuyor. Basketbol kamplarımıza cinsiyet fark etmeksizin spora ilgi duyan tüm çocuklar katılabiliyor. Coşku, heyecan ve enerjiyle dolu olan turnuva kapsamında bazı kamplarımıza CEO'muz İhsan Erbil Bayçöl ile Güler Legacy kurucuları Muratcan Güler ve Necati Güler genç sporcularla keyifli bir söyleşiler gerçekleştiriyor. CEO'muz İhsan Erbil Bayçöl, katıldığı Kahramanmaraş kampında şirket olarak topluma ve çevreye Enerjisa Üretim gösterilen özeni belirterek 'Özellikle çocuklarımızın geleceğine ve mutluluklarına koyacağımız katkı bizim için çok değerli. Güler Legacy ile başlattığımız basketbol kampları içinde Kahramanmaraş Elbistan'daki bu durağımız, bölgede yaşanan deprem nedeniyle daha özel bir anlam taşıyor. Yaşanan sıkıntıların aşılmasında sporun iyileştirici etkisi olacağına inanıyoruz. Sporu ve basketbolu çocuklarımıza sevdirmek için çaba göstermeye devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

basketbol-kampi-1

2. Basketbol Kamplarıyla Hedeflenen Ne?

Düzenlediğimiz kamp eğitimleriyle, bedensel ve zihinsel gelişim için en verimli spor dallarından biri olan basketbolu çocuklara sevdirmeyi ve gelecek hedeflerinde yeni bir ışık yakmayı amaçlıyoruz. Basketbol kamplarımız, bu spora ilgi duyan gençlerin yeteneklerini ortaya çıkararak kendilerini keşfetmelerini sağlıyor. Hem basketbolun temel kurallarına hem de takım olmanın ruhuna odaklandığımız basketbol kamplarımızla gençlerin fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişimlerine bütüncül bir destek vermeyi arzuluyoruz. Basketbola ilgi duyan gençler, bu değerli sporun Sinan Güler, Muratcan Güler ve Necati Güler gibi duayen isimleriyle birlikte aradıkları ilhamı kamplarımızda sunulan olanaklarda bulabiliyor.

Sinan Güler: “Çocukların gelişiminde spor çok önemli bir etken. Çocukların zihinsel ve bedensel gelişimine büyük katkı sağlayan sporu; Güler Legacy ve Enerjisa Üretim iş birliği ile daha ulaşılabilir bir noktaya taşımak istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda, her çocuğun spora ulaşması, sporla yaşaması ve sporu deneyimleyebilmesi bizim için çok önemli. Enerjisa Üretim ile hayata geçirdiğimiz projemize yeni şehirler ve yeni çocuklar ekleyerek devam ediyoruz. Amacımız ‘daha ulaşılabilir’ bir spor yapısını benimsemek ve çocukların kendilerini keşfetmesini sağlamak.” sözleriyle görüşlerini aktardı.

basketbol-kampi-3

3. Basketbol Kampı Projesine Gençlerden Yoğun İlgi

2019 yılından beri düzenlediğimiz basketbol kampları, bulundukları bölgelerde ilk günden bu yana gençler ve aileleri tarafından heyecanla karşılanıyor. Enerjisa Üretim Sürdürülebilirlik Mentorumuz Mehmet Eynehan, 2019 yılından beri 2 binden fazla çocuğun basketbol kamplarına katıldığını belirtiyor. Eynehan, sporun çocukların hayatında önemli bir değer olması amacıyla Enerjisa Üretim olarak gençler için bu tür faaliyetleri daima sürdüreceğimizi ayrıca vurguluyor. Eski basketbolcu ve Güler Legacy Kurucu Ortağı Muratcan Güler de çocuklara basketbolu sevdirmeyi amaçladıklarını dile getiriyor.

4. Basketbol Kampı Projesi Nasıl İlerliyor?

Her sene onlarca çocuğa basketbolun temelleriyle birlikte takım olmanın verdiği sonsuz umudu ve gücü öğreten Enerjisa Üretim basketbol kampları, gençleri daima aynı tutkuyla spora teşvik etmeye devam ediyor. Basketbol kamplarımızı çeşitli santrallerimizin bulunduğu ve etki alanımız içerisinde yer alan şehirlerde düzenliyoruz.

2019 Tufanbeyli santralimizde açılışı gerçekleştirilen TFB Garden adlı kapalı spor salonumuzda her sene geleneksel basketbol turnuvaları düzenlemeyi sürdürüyoruz. Marmara, Akdeniz ve Ege Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin pek çok ilinde basketbol kampları gerçekleştirdik. Bu yolculuğa devam ederek genç sporcuları basketbolun duayen isimleriyle buluşturmak, turnuvalara katılmaya teşvik etmek ve yeni nesile sporu daha fazla sevdirmek için yeni kamp projeleri üzerinde de hız kesmeden çalışıyoruz.

5. Türkiye Basketbol Federasyonundan Enerjisa Üretim Basketbol Kamplarına Ödül!

basketbol-kampi-4

‘’Enerjmiz Basketbol’’ diyerek çıktığımız bu yolculukta, basketbol kampı projelerimizle, Güler Legacy ile birlikte “Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü”ne layık görülmenin gururunu da paylaştık. Ödülümüz, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 20’nci haftasında Galatasaray Ekmas - Anadolu Efes karşılaşması öncesinde düzenlenen bir törenle takdim edildi. Türkiye Basketbol Federasyonu eski başkanlarından biri olan Osman Solakoğlu’nun anısını basketbola ve ülkemize faydalı olacak şekilde yaşatma hedefiyle verilen bu ödül, basketbol kamplarımızın sadece gençler için değil, tüm toplumumuz için önemine de ayrı bir dikkat çekiyor.

6.5. Bugüne Kadar Hangi Şehirlerde Basketbol Kampı Düzenlendi?

Düzenlediğimiz basketbol kampı projeleriyle geçtiğimiz dört yılda 2 bini aşkın çocuğa ulaştık. 2019 yılından beri Adana, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Kahramanmaraş ve Muğla illerinde basketbol kampları düzenledik. 2024 yılında ise ilk basketbol kamplarımız Balıkesir ve Çanakkale illerinde gerçekleşti. Çocuklarla basketbolun temel ilkeleri, kuralları, takım ruhunun önemi ve sporun faydalarına dair hayat boyunca unutulmayacak ve spor hayatında daima başvurulacak çeşitli bilgiler paylaşıldı. Önümüzdeki dönemde Enerjisa Üretim’in etki alanındaki diğer illerde de basketbol kampı çalışmalarımız devam edecek.

Yaşama saygı duyarak daha güzel bir gelecek için enerji üretme misyonumuzla, ülkemizin genç yeteneklerine olan desteklerimizi daima sürdürmeyi arzuluyoruz. Gençlerin hayallerine ve potansiyellerine ışık tutan bu yolculukta basketbol kampı projelerimizi daha çok gencin katılımıyla devam ettirmeyi hedefliyoruz. Çünkü inanıyoruz ki gençlerin enerjisi ve tutkusu, geleceğimizi aydınlatacak en güçlü enerji kaynağı!

Blog | Enerjisa Üretim
Önceki Yazı
Bandırma-1 HoloLens-2 Gerçek Vaka Deneyimi
Blog | Enerjisa Üretim
Sonraki Yazı
Kontrol Vanalarının Akış Kontrolü